Filter tonen
Sorteren op
Filter
Farbe
Ballart
Neuheiten
Style
Sportart
Outfitart
Textilart
Materialart
Größe
Kent u futsal? Eenvoudig verwoord is futsal een variant op zaalvoetbal, maar niet alleen het speelveld en de regels zijn anders dan voetbal, maar vooral het ronde ding zelf.

De Futsal-bal (maat 4, 62 - 64 centimeter), die wordt gebruikt in de seniorcompetities, is kleiner dan de voetbal (maat 5, 68 - 69 centimeter), voor dezelfde speelafdeling. Daarnaast heeft de Futsal-bal hetzelfde gewicht als een conventionele voetbal (400 - 440 gram) en is dus in verhouding zwaarder. Bovendien worden Futsal-ballen slechts gevuld met 0,4 tot 0,6 bar en hebben ze een lagere luchtdruk in vergelijking met de normale voetbal, die gewoonlijk met 1,0 bar gevuld is. Vanwege deze kenmerken en een speciale blaas springen de Futsal-ballen niet zo hoog op als gewone voetballen. Alle JAKO Futsal-ballen voldoen aan de officiële vereisten en de JAKO Futsal-bal is zelfs een FIFA-goedgekeurde wedstrijdbal.

Men kan gerust stellen dat de Futsal-bal voor de zaal geschikt is en voor andere terreinen met harde ondergrond, zoals beton. De speeleigenschappen van dit speciale projectiel maken wedstrijden veel sneller en dynamischer. Omdat de Futsal-bal niet zo hoog opspringt, verhult hij enigszins foute balaannames. Echter, vanwege het kleinere speelveld en speciale regels, moeten futsal-spelers vaak een hogere snelheid van uitvoering aan de dag leggen. Ze hebben vaak een goede techniek en spelinzicht, omdat ze zich steevast op smalle ruimtes voorbij de tegenstanders moeten combineren om tot scoren te komen. Bovendien houdt futsal vanwege de fair play-regels en het mindere lichaamscontact minder risico's in op blessures dan zaalvoetbal. Vooral op het jeugdveld is futsal erg handig om jonge spelers een goede techniek aan te leren. Daarom biedt JAKO ook speciale Light Futsal-ballen afgestemd op jeugdige spelers.

Vindt u futsal interessant of speelt u het al jaren, bestel dan direct een nieuwe Futsal-bal van JAKO. Deze overtuigen door een hoge kwaliteit en voldoen aan alle officiële futsal-vereisten. We zorgen ervoor dat u uw tegenstanders zo snel mogelijk kan betoveren met uw nieuwe JAKO Futsal-bal.