Heren Trainingsbroeken

Filter tonen
Sorteren op
Filter
Farbe
Sportart
Materialart
Neuheiten
Style
Outfitart
Textilart
Größe
Ballart
Bij het sporten is de juiste kleding essentieel – dit geldt ook voor de trainingsbroeken voor heren, die natuurlijk naast de shirts en schoenen het belangrijkste sportieve kledingstuk zijn. Voor trainingsbroeken komt het aan op de pasvorm, het materiaal en ook wel eens op het design, afhankelijk van de sport die u beoefent en uw trainingsintensiteit. Hieronder geven we u enkele richtlijnen die u best in acht neemt bij de aankoop van een herentrainingsbroek. We hebben de belangrijkste vragen over trainingsbroeken onder de loep genomen en geven u hierop de antwoorden die beslist van pas komen wanneer u een herentrainingsbroek aanschaft.
 
-    Wat is een trainingsbroek?
-    Wat is er zo bijzonder aan trainingsbroeken voor heren?
-    Lengte en functies van trainingsbroeken voor heren
-    Van welke materialen moeten herentrainingsbroeken gemaakt worden?
-    Welke trainingsbroeken dragen heren voor welke sport?
-    Tips voor het onderhoud van herentrainingsbroeken
-    Trainingsbroeken voor heren in het dagelijkse leven

 

Wat is een trainingsbroek?

Een trainingsbroek is wat de naam reeds aangeeft: een broek die u aantrekt op training of bij het sporten. Andere termen voor trainingsbroeken zijn sportbroeken of joggingbroeken. Laatstgenoemde roepen echter ook een relaxte sfeer op de sofa op – of de leefwereld van de moderne man die de nieuwste modetrends volgt en ook op kantoor een trainingsbroek draagt. 

 

Wat is er zo bijzonder aan trainingsbroeken voor heren?

In grote lijnen zijn trainingsbroeken voor heren breder en meestal ook rechter uitgesneden dan de damesmodellen. Bovendien hebben ze voor het wandelen of lopen natuurlijk ook een andere snit van doen, opdat de broek bij elke stap of beweging comfortabel om dragen is. De designs zijn meestal iets terughoudender, maar de heren kunnen in ons trainingsbroeken-assortiment zeker ook fellere kleuren terugvinden. Doordat het mogelijk is de trainingsbroeken te personaliseren kan letterlijk nog meer kleur toegevoegd worden.

 

Varianten van trainingsbroeken voor heren

Verschillende broeklengtes 
Trainingsbroeken zijn er in verschillende uitvoeringen. U laat uw keuze het best afhangen van wat voor sport u doet en of dit indoor of outdoor gebeurt. Er bestaan verschillende lengtes voor herentrainingsbroeken – van de korte voetbalshort of tennisshort over de ¾-shorts en 7/8-broeken die lopen tot net onder de knie of kuit, tot de lange modellen.

Verschillende breedtes voor de lange trainingsbroeken
De lange trainingsbroeken kennen veel verschillende pasvormen: naast de strakke running-broeken zijn er ook lossere en zelfs extra brede modellen die u over uw sportschoenen kan aantrekken zonder deze te moeten uittrekken – perfect voor wie met een lange broek komt trainen, in een korte trainingsshort onder de broek aan het sporten gaat en op weg naar huis weer de lange broek aantrekt. 
Functionele trainingsbroeken
Tegenwoordig zijn vele herentrainingsbroeken voorzien van extra’s: naast de gebruikelijke broekzakken in de brede trainingsbroeken hebben ook de strakke modellen genaaide zakken die opbergruimte bieden voor sleutels of gsm.

Van welke materialen moeten herentrainingsbroeken gemaakt worden?
Trainingsbroeken van katoen
Wat het materiaal betreft, zijn de trainingsbroeken voor heren beschikbaar in verschillende uitvoeringen die telkens afgestemd zijn op de gewenste sportactiviteit. De klassieke katoenen joggingbroeken zijn zowaar nog steeds populair – maar zijn niet echt meer voor het sporten geschikt, omdat ze te zwaar en meestal ook te warm zijn. 
Trainingsbroek van moderne materialen
We werken dan ook voortdurend aan het verbeteren van de materialen voor onze herentrainingsbroeken, zodat u bij het sporten de keuze heeft uit lichte, ademende, waterafstotende en/of flexibele trainingsbroeken die u de nodige grip en bescherming bieden. Meestal bestaan trainingsbroeken voor heren uit synthetische materialen die het zweet van de huid naar buiten afvoeren, waardoor u droog en comfortabel blijft. 
Trainingsbroeken voor de winter
Modellen voor het koude seizoen kunnen licht gevoerd worden of een geruwde binnenzijde hebben om u op training lekker warm te houden, zonder dat de ademende functies uit het oog worden verloren.

 

Voor welke sporten zijn trainingsbroeken voor heren geschikt?

Trainingsbroeken voor outdoor-sporten
Heren kunnen een trainingsbroek uiteraard voor elke sport dragen – zolang ze maar goed zit. Voetballers en basketbalspelers dragen op het veld korte, brede shorts, maar hebben meestal bijkomend lange, brede trainingsbroeken die ze geheel eenvoudig over de korte kunnen aantrekken. Naast het veld zorgen deze broeken voor de nodige warmte, vooral in een koude hal, maar ook op het veld zelf in de winter. 
Trainingsbroeken voor hardlopers
Joggers daarentegen hebben een nauwsluitende trainingsbroek nodig met platte naden die tijdens het lopen niet voor wrijving zorgen. De lengte is hier een kwestie van smaak, maar er zijn wel dikkere varianten voor de winter om de spieren buiten warm te houden. 
Trainingsbroeken in de fitness-studio
In de fitnessruimte komt het voor de heren bij trainingsbroeken vooral aan op wat ze daar het liefst doen – terwijl op de loopband of crosstrainer een korte short top is, zijn op andere trainingstoestellen, vooral deze voor beentraining, lange trainingsbroeken beter geschikt, zodat het scheenbeen niet rechtstreeks in aanraking met het toestel komt.

 

Onderhoudstips voor herentrainingsbroeken

- Let op de informatie op het waslabel van uw trainingsbroek.
- Sluit alle ritsen en drukknopen van uw trainingsbroek voordat u deze in de wasmachine stopt.
- Gebruik bij het wassen van uw trainingsbroek uit synthetisch materiaal bij voorkeur een vloeibaar wasmiddel. Dat is beter voor de stof.
- Wasverzachter kan de functionele vezels van uw trainingsbroek beschadigen - u vermijdt best het gebruik ervan!
- 30° is voldoende om uw trainingsbroek fris en schoon te houden.
- Laat uw trainingspakbroeken – net als andere functionele kleding – best drogen in de lucht.

 

Trainingsbroeken voor heren in het dagelijkse leven

Natuurlijk zijn onze herentrainingsbroeken speciaal voor uw sportieve activiteiten ontworpen op het vlak van snit, materiaal en functies. Trainingsbroeken van katoen, breed uitgesneden en comfortabel, zijn echter ook al jaren een populair kledingstuk ter ontspanning: thuiskomen, een joggingbroek aantrekken, relaxen (of tuinieren, klussen aan uw werkbank enz.). Om die reden wordt dit type trainingsbroeken voor heren, ook al zijn ze eigenlijk niet geschikt om mee te sporten,  best veel gekocht, en iedereen zal zeker minstens één zulke trainingsbroek in zijn kleerkast hebben. De sportbroek voor alledaags gebruik kent dus een nieuwe trend: steeds meer mannen dragen ook een trainingsbroek op de werkvloer of tijdens het shoppen in het weekend – moderne snitten, elegante materialen en toffe designs maken het mogelijk dat een trainingsbroek ook kan doorgaan voor een alledaagse casual broek voor heren.