WELKOM OP DE NIEUWSBLOG VAN JAKO

16.08.2019

Antwerp redt Europese avontuur in slotfase

Met evenveel geluk als doorzettingsvermogen, heeft Antwerp in Plzen de kwalificatie voor de laatste Europa League-voorronde uit de brand gesleept. Zes minuten voor het verstrijken van de tweede verlenging scoorde Dieumerci Mbokani de verlossende 2-1.
Op de eerste twintig minuten van de wedstrijd na, moest RAFC het spel vooral ondergaan. Door het doeltreffend optreden van een ijzersterke Sinan Bolat duurde het voor Viktoria Plzen echter te lang voor ze hun overwicht konden omzetten in een doelpunt. De 1-0 viel uiteindelijk dan toch 8 minuten voor tijd.

In de verlengingen zagen we helaas hetzelfde wedstrijdbeeld. De Tsjech Krmencik lukte na 8 minuten in de eerste verlenging zijn tweede treffer van de avond. Het lot voor de Great Old leek helemaal bezegeld nadat Abdoulaye Seck kort daarna na tweemaal geel het veld moest verlaten. Maar dan was er Dieumerci! Hij tikte met nog zo'n 6 minuten te gaan in de tweede verlenging een vrije trap van Lior Refaelov binnen. Wat volgde was een explosie van vreugde en bang seconden aftellen voor al wie Antwerp lief heeft, dus ook JAKO!

Het bevrijdende eindsignaal kwam er dan toch, zodat RAFC zich plaatst voor de vierde en laatste voorronde van de Europa League. De volgende tegenstander is AZ Alkmaar. De Nederlanders ontvangen onze jongens op 22 augustus. Als ook deze horde genomen wordt, plaatst Antwerp zich voor de groepsfase. JAKO blijft uiteraard met de Great Old meeduimen dat het Europese avontuur wordt verdergezet. Dat mag voor ons best op dezelfde spectaculaire manier gebeuren!