WELKOM OP DE NIEUWSBLOG VAN JAKO

30.08.2019

Europese avontuur Antwerp eindigt zeer zuur

Op een onbegrijpelijke, knotsgekke en vooral pijnlijke manier verloor RAFC de terugwedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League van AZ Alkmaar met 1-4
De Great Old vatte de wedstrijd met de juiste ingesteldheid aan en met de goede vorm die het vanaf de seizoensstart al toonde. De beste kansen waren dan ook voor de Reds.

Na dik een halfuur spelen kwam RAFC echter met tien te staan. Dieumerci Mbokani ontving zijn tweede gele kaart op vijf minuten na een al te drieste tackle, waarbij niet de bal, maar enkel tegenspeler Ron Vlaar geraakt werd.

Met nog ongeveer een kwart wedstrijd voor de boeg leek het erop dat rood-wit ondanks de numerieke minderheid toch stand zou houden toen Didier Lamkel Ze een prachtcounter uit het boekje afrondde door de 1-0 binnen te koppen. De explosie van vreugde in het Koning Boudewijn-stadion was zo immens dat ook de Kameroener even de controle kwijt was. Nadat hij de piste rond het veld overstak en de hekken opklom om het doelpunt met de supporters te vieren, kreeg hij een geel karton onder de neus geduwd, ook voor hem zijn tweede van de avond ...

Het vervolg laat zich raden. Hoewel negen heldhaftige krijgers met hand en tand, bloed, zweet en uiteindelijk tranen alles in de strijd gooiden om de belegering van AZ het hoofd te bieden, viel in blessuretijd dan toch de 1-1, aangetekend door Calvin Stings met een knap schot. Verlengingen dus...

De meest optimistische Antwerp-supporters koesterden nog een flinterdun sprankeltje hoop dat de strafschoppen zouden worden gehaald, maar zoals te verwachten viel, was dat ijdele hoop. In minuut '97 scoorde invaller Ferdy Druijf de 1-2, waardoor de rest van de speeltijd voor beide partijen een verplicht nummer werd.

Ondanks het bittere einde van het Europese verhaal wenst JAKO spelers, staf, bestuur en supporters van RAFC toch te bedanken voor de getoonde vechtlust en het spektakel waarvoor gedurende de gehele campagne gezorgd werd.