WELKOM OP DE NIEUWSBLOG VAN JAKO

JAKO zet zijn schouders onder de Oekraïne-hulpactie van STELP e.V.

Samen met VfB Stuttgart en ALDI SÜD werd een hulptransport op touw gezet.
JAKO zet zijn schouders onder de Oekraïne-hulpactie van STELP e.V.
In het kader van de campagne "Our Team for a better World" heeft JAKO 25.000 euro geschonken aan de organisatie STELP e.V. uit Stuttgart. Samen met VfB Stuttgart en ALDI SÜD werd een hulpverleningstransport naar Oekraïne gestuurd.

Steun komt uit Stuttgart
STELP is een civiele hulporganisatie uit Stuttgart die over de hele wereld actief is met een netwerk van vrijwilligers, partners en sponsors. Bij het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft STELP snel gereageerd en sindsdien organiseert het hulpleveringen aan de getroffen regio's. De organisatie heeft voorlopig al meer dan 30 leveringen met in totaal 800 ton hulpgoederen ter waarde van 500.000 euro in Oekraïne kunnen krijgen. Bedoeling is levensmiddelen, medicijnen en andere levensnoodzakelijke goederen op die plaatsen te brengen waar de nood het hoogst is.

De oprichter en zaakvoerder van STELP, Serkan Eren, is ook persoonlijk ter plaatse om de hulp en de vrijwilligers te coördineren. Terwijl hij de gemeenschappelijke vrachtwagen in Murr laadt, schetst hij in aangrijpende bewoordingen de situatie aan de vertegenwoordigers van VfB Stuttgart, ALDI SÜD en JAKO.

"Onze focus ligt op dit moment op het bevoorraden van de mensen die zich in het land bevinden," zegt hij. "De hulp geraakt zeker ter plaatse - en dan wel direct in de kelders en bunkers in de omsingelde gebieden. Zo bereiken we diegenen die het meest lijden. Ondertussen zijn we ook druk bezig met het aanleggen van vluchtwegen en mensen in veiligheid te brengen. Elke donatie helpt ons vooruit, elke euro komt op de juiste plek. 

De hulpgoederen raken tot ver in Oost-Oekraïne, waar de mensen momenteel zwaar te lijden hebben. De situatie in Oekraïne is ronduit rampzalig. Ik ben er onlangs zelf drie en een halve week geweest en het is ongelooflijk dat wij in Europa met dergelijke situatie worden geconfronteerd. Gelukkig hebben we ons logistiek zodanig georganiseerd dat de grote vrachtwagens van 40 ton Oekraïne binnen kunnen rijden en vervolgens in opslagplaatsen kunnen worden afgeladen om uiteindelijk in personenwagens tot het front te worden gebracht. Dankzij deze operatie slagen we er daadwerkelijk in om levens te redden."

Het STELP-hulptransport, waaraan ALDI SÜD, VfB Stuttgart en JAKO hebben meegewerkt, werd voorzien van 33 palletten en vertrok op 11 april richting de Oekraïens-Wit-Russische grens.

Sport4Ukraine: You donate. We double.
Door te schenken aan STELP neemt JAKO meteen ook deel aan de actie "Sport4Ukraine", die onder het motto "You donate. We double." geld inzamelt voor hulpacties in Oekraïne.

Als samenwerkingsverband van verenigingen, merken, handelaars en ondernemingen uit de sportindustrie is het de bedoeling van "Sport4Ukraine" om vanuit de sportwereld een signaal te geven en met vereende krachten zoveel mogelijk mensen aan te zetten tot doneren. Als een van de belangrijkste deelnemers aan dit project, zal JAKO met eigen middelen elke ontvangen schenking verdubbelen. Vervolgens worden verschillende humanitaire organisaties rechtstreeks ondersteund om het leed van de door de oorlog in Oekraïne getroffen mensen ietwat te verzachten.

Nadine Sprügel, CEO van JAKO: "Wij zijn ontzet, geschokt en diep bedroefd door het immense leed en de verwoesting waarmee de oorlog het Oekraïense volk teistert. Daarom is het voor ons en het hele JAKO-team van groot belang bij te dragen aan de hulp en mee onze schouders onder de inzamelingsactie te zetten. Met onze JAKO-campagne "Our Team for a better World" zetten wij ons in voor een duurzamere toekomst. Vrede, mensenrechten en samenhorigheid komen voor ons op de eerste plaats. Het is daarom dat we in het verlengde van onze campagne besloten STELP te steunen. Samen met VfB Stuttgart en via het netwerk "Sport4Ukraine" dragen wij als sportsector samen de teamsportgedachte uit. WE ARE TEAM."

Tobias Röschl, directeur Sales & Marketing van JAKO: "Wat er zich momenteel afspeelt in Oekraïne heeft ons vanaf het allereerste moment emotioneel geraakt. Het is echt onbegrijpelijk dat er zo dicht bij ons een oorlog is. Voor ons was het meteen zonneklaar dat we iets wilden doen om te helpen. Sport verbindt mensen. Samen met VfB zorgen we voor een volle vrachtwagen - gelukkig met de steun van ALDI SÜD, dat alles in goede banen leidt. Het is triest en mooi tegelijk. Mooi dat we op deze manier kunnen helpen, maar triest omwille van de oorzaak die erachter schuilgaat."

Alexander Wehrle, CEO van VfB: "Deze agressieoorlog is vreselijk. Het is een heel belangrijk en krachtig signaal dat we samen met JAKO, STELP en Aldi Süd eenvoudigweg een vrachtwagen vol hebben kunnen laden en dat deze naar Oekraïne is gereden om daar de juiste hulpmaterialen af te leveren. Dit thema zal ons de volgende weken, maanden en misschien zelfs nog jaren bezig houden. Ik ben er zeer verheugd over dat we zulke sterke partners aan onze zijde hebben en met hen echt wel snel en efficiënt hulp kunnen bieden."

Samen zijn we sportief en één voor Oekraïne. Aarzel niet om zelf een donatie te doen via www.sport4ukraine.de of rechtstreeks te schenken aan STELP e.V. (IBAN : DE32 4306 0967 7001 8011 00 | BIC : GENODEM1GLS). Vergeet niet nadien het donatiebewijs te sturen naar spende@outtra.com pour zodat het geschonken bedrag kan verdubbeld worden.