WELKOM OP DE NIEUWSBLOG VAN JAKO

18.08.2021

Samen voor meer biokatoen

Samen met onze partners zetten we ons voortdurend in om het biologisch katoengehalte in onze collectie te verhogen.
Samen voor meer biokatoen


Als teamsporters weten we dat we duurzaamheid niet op ons eentje kunnen verwezenlijken. Dat is ook zo als het om katoen gaat. Daarom zetten we ons samen met onze partners voortdurend in om het biologisch katoengehalte in onze collectie te verhogen.

Bij de conventionele katoenteelt wordt vooral met monoculturen gewerkt. Deze veroorzaken problemen voor mens en milieu. Hieraan kunnen we iets doen door vol voor biologisch katoen te gaan. Bij deze teelt mogen er geen genetisch gemanipuleerde zaden worden gebruikt, wordt de grond bewerkt volgens een systeem van vruchtwisseling en komen geen kunstmatige onkruidverdelgers of pesticiden in actie. Bovendien is er zo minder water nodig.

De moeilijkheid bestaat erin dat een zeer grote vraag naar biologisch katoen stuit op een gering aanbod van de landbouwers in de producerende landen. Daarom hebben onze partners steun nodig in de vorm van vaste verbintenissen en een systeem dat hen helpt om over te schakelen op biologisch katoen. Dit is waar we samen aan werken – Our Team for a better World.

We hebben met „Our Team for a better World“ een forum gecreëerd, waarmee we met jullie in contact willen komen. Deel zeker met ons jullie ideeën en projecten rond duurzaamheid! We willen wat van jullie opsteken, onze initiatieven toelichten en met jullie netwerken. 

Naar onze website: www.ourteamforabetterworld.de/nl

Samen kunnen we de wereld elke dag duurzamer maken.

Our Team for a better World.